Összeveszett a nejével, forgalommal szemben száguldozott

2015.02.12. 13:50

Másfél év felfüggesztett börtönre ítélte a bíróság azt a fiatalembert, akit tavaly januárban üldözni kellett az autópályán - írja a Kisalföld.hu.

140-el száguldozott a leállósávban, forgalommal szemben Hegyeshalom felé a férfi, akit végül rendőrök kerítettek be a családi problémák miatt kiborult férfit. 

A tárgyaláson a kisalföld.hu bezsomolója szerint nem ismerte el a csütörtöki tárgyalás során, hogy közvetlen veszélyben lettek volna a vele szembe jövő autópályás rendőrök, végül tudomásul vette az ítéletet. N. G. mindvégig megbánó volt, a négy érintett rendőrtanútól személyesen kért bocsánatot, akik ezt el is fogadták. 

A vádirat szerint miután összeveszett akkori feleségével, elindult édesapja kocsijával és fél tizenegykor felhajtott a 112-es szelvénynél az M1-esre a Budapest felé vezető oldalon, szembe a forgalommal. Körülbelül 140-nel hajtott a leálló sávban, több autó mellett elhúzott. A rendőrséget többen is értesítették. 

Előbb a közelben lévő autópályások eredtek a nyomába, a 122. és 157. kilométer szelvény között üldözték, szembe mentek vele - vagyis ők haladtak a helyes irányba. 

Megállásra csak az kényszerítette, amikor az útdíjas rendőrök is - akik eredetileg a másik oldalon végeztek ellenőrzést - utána eredtek és szemből közelítettek felé. Mögötte jött a másik szirénázó autó, N. G.-t bekerítették és a kezénél fogva kihúzták az autóból.