18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Két napig élt együtt halott feleségével, miután 100 késszúrással végzett vele

2015.02.18. 11:52 Módosítva: 2015.02.18. 13:25

„Igen, nagyon nagy baj van! Megöltem a feleségemet, ott van a hátsó szobában becsomagolva" – így fogadta a rendőröket az a budapesti férfi, aki két nappal korábban, saját születésnapján több, mint 100 kézszúrással ölte meg a feleségét VIII. kerületi lakásukban. Az 57 éves P. Henrik vallomása szerint „megelégelte, ahogy a nő beszélt és viselkedett vele" – írja a Zsaru Magazin.

Állítólag a nő hozzávágott egy doboz kefirt, mire a férfi felkapott egy konyhakést és hátba szúrta. A 62 éves, egyébként mozgáskorlátozott nő erre még nagyobb hanggal kezdte szidalmazni, mire P. Henrik nekiesett a nőnek és végül több, mint 100 késszúrással végzett vele. A szakértők szerint néhány szúrt seb önmagában is halálos  lehetett. Orvosszakértő fogja megállapítani, hogy melyik volt a végzetes döfés. 

A gyilkosság még február 11-én történt, a szomszédoknak tűnt fel, hogy a közösségi oldalon aktív nő nem ad életjelet magáról. Bejelentésük alapján csak február 13-án fedezték fel az asszony holttestét. A férfi két napig élt együtt halott feleségével, napközben intézte ügyeit, megcsináltatta lejárt személyi igazolványát, esténként pedig lerészegedett. 

Az asszonyt nem mozdította el a kanapéról, ahol meghalt, de

mielőtt letakarta a holttestet egy műanyag zsákkal, légfrissítőt dezodort fújt rá, hogy ne zavarja az alvadt vér, a bomló test szaga. 

A szomszédoktól úgy tudni, hogy P. Henrik korábban pszichiátriai kezelés alatt állt. Volt, hogy dühében kidobta a kiskutyájukat az ablakon, majd az eb tetemét egy műanyag zacskóba csomagolva hazavitte. 

A férfivel szemben emberölés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a BRFK, egyben előterjesztést tettek előzetes letartóztatására, amelyet a bíróság február 16-án rendelt el - közölte a rendőrség.