Azt mondták, hogy az autóját akarják megvenni a bajai férfinek, végül elrabolták, megverték,  erőszakkal arra bírták rá, hogy a tulajdonában lévő gépkocsi adás-vételi szerződését, illetve egy tartozás elismerő nyilatkozatot és más valótlan tartalmú dokumentumokat írjon alá – írja a police.hu. 

A rendelkezésre álló adatok alapján a 25 éves bajai férfi  február 21-én reggel találkozott a 38 éves V. Lászlóval, akiről úgy tudta, hogy az autóját szeretné megvenni. Közösen egy próbakörre indultak a járművel, a gyanúsított azonban megállt egy utcában, ahol két másik férfi szállt be a kocsiba, a történet itt fordul át egy akciófilmbe is illő emberrablásba: a vádlottak ugyanis megkötözték az autótulajdonost, betömték a száját  egy házba vitték, ahol megverték és erőszakkal arra bírták rá, hogy a tulajdonában lévő gépkocsi adás-vételi szerződését, illetve egy tartozás elismerő nyilatkozatot és más valótlan tartalmú dokumentumokat írjon alá. A követelés teljesítését követően a sértettet eloldozták, majd elengedték.

A férfi ezt követően a rendőrségen feljelentést tett. A bejelentést követő 24 órán belül a bajai nyomozók és a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Közterületi Támogató Alosztálya egy akció során elfogta a négy férfit.

Velük szemben – őrizetbe vételük mellett – emberrablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság. A rendőrök kezdeményezték a terheltek előzetes letartóztatását.