A Délmagyar egy egyetemi dolgozóban azonosította a Szeged-Kiskundorozsmán kedden talált holttestet, a csongrádi lap szerint a Semmelweis Egyetem (SE) Igazságügyi és Biztosítás-orvostani Intézetének kézbesítője és portása hunyt el, őt találták meg a helyi focicsapat tagjai.

Az ügyben kerestük a Semmelweis Egyetemet, ahol azonban a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitánysághoz irányítottak minket. A rendőrség nem erősítette meg az információkat, annyit közöltek, hogy a 37 éves budapesti áldozat utolsó fővárosban töltött napjait térképezik fel, valamint azt, hogy miért érkezett Szegedre.

Az egyetem Facebook-oldalán azonban csütörtökön megjelent egy gyászjelentés a férfi haláláról. Erről kiderül, a férfi február 10-én, kedden tűnt el, az eltűnéséről két nappal később adott hírt az intézmény. Az azt követő két hétben semmi hír nem volt a férfiről, bár az eltűnési felhívást több mint 3500-an osztották meg a Facebookon.

A férfi holttestére kedd este, egy edzés során találtak rá: a helyi focicsapat, a Kiskundorozsmai ESK egyik felnőtt játékosa szaladt egy elrúgott labda után, ekkor vette észre a pálya szögletzászlója közelében, de már a kerítésen túl az – egy pár cipőtől eltekintve – teljesen meztelen holttestet. Az edző hívta ki a rendőrséget, akik megszállták a környéket bizonyítékok után kutatva. Az áldozatot brutálisan ölték meg, a torkát is elvágták és szíven is szúrták a sebek alapján.

A Délmagyarnak korábban azt mondták a környező Vásártér soron lakók, hogy a zsombékos területre nem lehet csak úgy bemenni, akár bevonszolni egy holttestet, holott a Google Street View képe szerint földút vezet be a focipálya mögé.


Nagyobb térképre váltás

A férfit sokan szerették, a Facebookon így írtak róla: 

Napi szinten találkoztunk a munka miatt. Napok óta nem láttam, azt hittem szabin van. Bárcsak ott lenne és nincs baja. Bízom benne, hogy pozitív lesz a vége. Aggódás van..