horoszkóp
18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

tk3s swns watts murder 80

Brutális: feldarabolták a 16 éves lányt

2015.03.04. 14:00 Módosítva: 2015-03-04 14:07:26

Előre kitervelt, brutális gyilkosság áldozata lehet egy fiatal brit lány: helyi idő szerint ugyanis hétfő reggel testrészeket talált a rendőség egy bristoli házban, mely feltehetőleg azé a 16 éves lányé lehet, aki két hete hiába keres a családja – írja a BBC. Az eset nem csak a csonkolás miatt vált ki borzongást a helyiekből, hanem azért is, mert a gyilkossággal összefüggésben letaróztatott két 29 éves, két 23 éves férfi, és egy 23 éves nő között van az eltűnt lány mostohatestvére és annak barátnője is. 

A környéken mindenki retteg

Amikor a 16 éves brit lány február 19-én elment otthonról, csak a laptopját és a telefonját vitte magával. Hogy hová indult Rebecca Watts, azt azóta sem tudják, ugyanis egyetlen szót sem említett terveiről sem a szüleinek, sem a barátainak. Mindössze annyit lehet tudni, hogy miután állítólag ott aludt egy barátnőjénél előző este,  másnap hazament, magához vette a laptopját, de a mobiljához még töltőt sem vitt.  Innentől kezdve senki nem tudott róla. 

Két hete tűnt el, hiába kutattak utána

A kamaszt égen-földön  keresték rendőrök és civilek is Bristol környékén,  élő láncban fésülték át nyomok után az erdőt és a közeli lápos vidéket, a hivatásos búvárok még egy közeli tavat is átkutattak utána – eredménytelenül. 

feldarabolt testrészeit pár nappal később találták meg

Napokkal később érkezett a borzalmas hír: a rendőrség bizonyítékok után kutatva megtalálta a lány feldarabolt testrészeit egy bristoli házban. A szóvivő szerint a hivatalos azonosítás még nem fejeződött be, de a családot már értesítették a fejleményekről. 

„Az új bizonyítékok sajnos arra engednek következtetni, hogy a fiatal lányt brutális módon meggyilkolták, majd feldarabolták, és elrejtették a megcsonkolt testet" – jelentette be a nyomozást vezető Mike Courtiour a Bild beszámolója szerint. 

Letartóztatták a mostohabátyját

Korábban a rendőrség csupán egy utcányira az összeszabdalt testrészeket rejtő háztól már tartott házkutatást, akkor három férfit tartóztattak le. Az újabb nyomok után pedig ismét őrizetbe vettek egy férfit és egy fiatal nőt is. 

A négy gyanúsítottat a több mint tíz napja eltűnt Becky Watts elrablásával és megölésével gyanúsítják.  A Daily Mail értesülései szerint az említett személyek között van Becky mostohatestvére, Nathan Matthews, és annak barátnője,  Shauna Phillips is.

A párnak állítólag van egy közös kisgyermeke is, a bíróság pedig ma dönthet az előzetes meghosszabbításáról. 

A Rebecca Watts utáni nyomozás fontosabb dátumai

Február 18. Becky Watts egy barátnőjénél töltötte az éjszakát. 

Február 19. A 16 éves lány hazament, majd a laptopjával és a telefonjával együtt távozott otthonról anélkül, hogy bárkinek bármit is mondott volna. 

Február 20. 24 órával később a család bejelentette a rendőrségen a lány eltűnését. 

Február 23. A család és a barátok az interneten és a környékbeli utcákon tettek ki felhívásokat, hogy segítsenek megtalálni az eltűnt tinédzsert. 

Február 24. A rendőrség a helyiek segítségét kérte a kutatásban. A helyiek élőláncot alkotva fésülték át a környéket. 

Február 26. A rendőrség hivatalos közleménye szerint ekkor mg nem utalt rá semmilyen jel, hogy a lánynak bántódása esett volna. 

Február 27. Hivatásos búvárok átkutattak egy közeli tavat is Becky Watts után kutatva. 

Február 28. Egy 28 éves férfit és egy 21 éves nőt letartóztattak a lány eltűnésével kapcsolatban. 

Március 2. További 36 órára meghosszabbították a férfi és a nő előzetes letartóztatását. Egy tanú szerint a környéken láttak egy Opel Zafirát, ami összefüggésbe hozható a lány eltűnésével. 

Március 3. Testrészeket találtak egy elhagyott bristoli házban, a rendőrség szerint ez jelentős előrelépés a nyomozásban. További embereket vettek őrizetbe.