horoszkóp

Barátnője vette rá, hogy ölje meg magát

vlc
2015.03.04. 10:16

Egy 18 éves amerikai fiú, Conrad Roy még 2014 nyarán követett el öngyilkosságot egy üzlet parkolójában. A myfoxboston.com szerint barátnője beszélte rá, hogy véget vessen az életének. 

A bostoni fiú depresszióval küzdött, de barátnője, Michelle Carter egyáltalán nem segített a barátjának. Ahelyett, hogy támogatta volna, arra biztatta, hogy ölje meg magát. A 18 éves fiú saját kocsijában, szén-monoxid-mérgezésben halt meg. 

Az idegenkezűséget a hatóságok kizárták, viszont a fiú mellett talált telefonban elég furcsa üzenetek voltak. Barátnője többször is félreérthető SMS-eket küldött Roynak: 

Szólj, hogy mikor fogod megtenni.

A fiú szülei szerint Roy nagyon befolyásolható volt, és egy nehéz időszakon ment keresztül. Foglalkoztatta az öngyilkosság gondolata, de amikor már ott tartott, hogy meg is teszi, hirtelen meggondolta magát, mert nem akarta a családját magára hagyni. Carter viszont visszarántotta, és javasolta, hogy ölje meg magát.

A hozzátartozók azt sem tudják hova tenni, hogy Michelle Carter a Twitteren gyászolta barátját. Azok után, hogy minden bizonnyal ő okozta a halálát. 

A tragédia után négy hónnappal, Carter megemlékezett a fiú nélkül töltött hónapokról, és felköszöntötte a szülinapján. A posztok arról szólnak, mennyire szerette elhunyt barátját, éppen ezért is furcsa, hogy miért biztatta az öngyilkosságra. 

A rendőrség őrizetbe vette a lányt, és 2500 dolláros (kb. 675 ezer forint) óvadék fejében védekezhet szabadlábon. Az első tárgyalás áprilisban lesz, ahol kiderülhet, hogy Conrad miért nem akadályozta meg barátja öngyilkosságát. 

Ha ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, hívja a krízishelyzetben lévőknek rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123, vagy 06 80 820 111 telefonszámot! Online segítséget itt vagy itt kaphat. Amennyiben másért aggódik, ezt az oldalt ajánljuk figyelmébe.