Egy éles, pácéltörő gránáton fetrengett ájultan az az abádszalóki férfi, akire egy szolgálaton kívüli járőr talált – írja a Zsaru Magazin.

A törzsőrmester odament a férfihoz, hogy segítséget nyújtson neki. A járőrvezető megszólította a földön, magatehetetlenül fekvő férfit, aki összefüggéstelenül beszélt, zavartan viselkedett. A rendőr fel akarta segíteni a férfit - akit látásból ismert - és ekkor észlelte, hogy az abádszalóki lakos kabátja alatt feltehetően egy robbanószerkezetet szorongatott. (A férfi nem fenyegetőzött semmilyen robbantással.)

Csak aludt.

A járőr azonnal értesítette kollégáit, akik perceken belül a helyszínre érkeztek.

A gránáton fekvő részeg férfi eközben még aludt.

A rendőrök a lakosságvédelmi intézkedés keretében lezárták a környéket és a közelben lévő házakból ideiglenesen kitelepítették az ott lakókat, miközben értesítették a Készenléti Rendőrség Tűzszerész Szolgálatát.

A férfi ezt is átaludta.

A rendőrök munkáját az Abádszalóki Önkormányzati Önkéntes Tűzoltóság és a katasztrófavédelmi szolgálat szolnoki munkatársai is segítették.

A férfi - mivel a gránáton aludt - ebből semmit nem érzékelt.

 A férfi órákat feküdt a földön, de: 

egyszer csak váratlanul felállt és a szerkezetet hátrahagyva sétálva elindult az utcán. Nagyon meglepődhetett, mert 

a járőrök azonnal a férfihoz siettek, takaróval betakarták, majd a mentőszolgálat munkatársainak átadták, akik a kórházba vitték őt. A robbanótestet később a közelben felrobbantották a szakértők. A férfi ellen pedig eljárást indítottak, robbanóanyaggal vagy robbanószerrel visszaélés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt. Házkutatást is tartottak nála, de nem találtak több gránátot vagy robbanótestet, így az is lehet, hogy véletlenül találta.