A legújabb fejlemények szerint öngyilkossági kísérlete után kihűlés okozta annak a 37 éves budapesti férfinak a halálát, akinek meztelen holttestére egy focista talált rá múlt héten Kiskundorozsmán – írja a Délmagyar.

A férfi a lap információi szerint február 9-én öngyilkossági szándékkal a Dunába ugrott. Úgy tudni, hogy autista vonásokkal bírt, halála előtt ellopták az asztaláról nemrég vásárolt okostelefonját. A lopás és személyes életterének megbolygatása vezethetett a tragédiához. 

Mint mi is írtuk korábban, a rendőrséget február 10-én értesítették, hogy nem érkezett meg munkahelyére, a Semmelweis Egyetem Igazságügyi és Biztosítás-orvostani Intézetébe a 37 éves férfi. Az áldozat meztelen holttestét két héttel később egy labdarúgó találta meg a sportpálya melletti füves területen. A férfi nyakán felszíni vágás, szívtájékán két késszúrás nyoma látszott, és további sérülései is bántalmazásra utaltak. Mellette hevert a kés, ott voltak a ruhái, egy részük megégve, a közelben pedig benzines flakont is találtak a helyszínelők.

Az elsődleges nyomok szerint még a gyilkosság is felmerült, majd megállapították, hogy kizárható az idegenkezűség, és B. Géza bizonyosan öngyilkos lett. 

A lap szerint a nyomozók Szeged összes bevásárlóközpontjának és benzinkútjának bekérték a kamerafelvételeit, és meg is találták rajta B. Gézát. A férfi a kést a Rókusi körúti Tescóban, a benzines flakont az Auchan melletti benzinkútnál vásárolta. Eközben a holttest boncolását a Szegedi Tudományegyetem két igazságügyi orvos szakértője elvégezte, akik kizárták az idegenkezűséget: a szívtájékon ejtett szúrás nem érte el a szívet, a férfi nyakát nem vágták el, csupán felszíni vágott seb volt rajta. Nem ezek a sérülések, hanem kihűlés okozta a halálát, az első ránézésre bántalmazásra utaló sérülések valójában a fagyás és a kiolvadás következményei. A szakértők megcáfolták azt is, hogy a férfit halála előtt megerőszakolták.

Így valószínű, hogy a férfi öngyilkosságot próbált elkövetni. El akarta égetni a ruháit, majd megkísérelte elvágni a nyakát, de nem volt rá képes. Ezután kétszer szívtájékon szúrhatta magát, de ekkor sem ejtett halálos sebeket. Meztelenül azonban semmi nem védte meg a fagyoktól, amikor elájult vagy elaludt. Igazságügyi toxikológiai vizsgálat elemzi, hogy vérében volt-e fájdalomcsillapító, altató: ennek hetek múlva lehet eredménye. 

„A nyomozás ettől függetlenül nem ért véget, a rendőrök vizsgálják azokat a verziókat is, amelyek az idegenkezűség gyanúját erősítenék. Addig nem zárjuk le az ügyet, amíg az összes verziót ki nem zárjuk" – hangsúlyozta a Zsaru magazinnak Szenti Szabolcs rendőrségi szóvivő

B. Géza ellopott mobiltelefonját azóta megtalálták a rendőrök. Információnk szerint egyik munkatársa volt a tolvaj, aki ellen lopás gyanúja miatt indult eljárás Budapesten.