Egyetlen lövéssel ölte meg a rendőr az örkényi férfit

2015.03.18. 15:23 Módosítva: 2015.03.18. 15:23

A család arra gyanakszik, hogy mielőtt meglőtte a rendőr az örkényi férfit még bántalmazhatták is  - oderül ki a 444.hu helyszíni riportjából

A rendőrség hivatalos közleményében csak annyi szerepel, hogy a 37 éves férfi március 17-én, felfegyverkezve támadt rá a rendőrre. A dabasi rendőr a szolgálati fegyverével védte ki a támadást.

A portál úgy tudja, hogy a négy rendőr kedden este fél 10-kor érkezett a tanyához, hogy előállítsák a férfit. A cigány férfit azért keresték a rendőrök, mert jogerőre emelkedett büntetésének letöltését, amelyet a rokonok szerint egy régebbi falopás miatt róttak ki rá, meg kellett volna kezdenie.Az édesanya elmondása szerint már többször is keresték. A férfi rokonai mindent elmondtak a kiérkező újságíróknak, még a gyilkosság helyszínét is megmutatták. (Itt tudja megnézni a 444 videóját a helyszínről)

A rokonok az egyik unokatestvér telefonját adogatták körbe a helyszínen, aki lefényképezte az agyonlőtt férfit, a véres testről az a vélemény alakul ki hamar, hogy az áldozatot nemcsak lelőtték, de előtte vagy utána még meg is verték - írja a lap. 

A rendőrség álláspontja szerint a fréfit azért kellett lelőni, mert baltával a kezében rátámadt az őt üldöző rendőrök egyikére. A rokonok szerint a baltát eldobta, mielőtt futásnak eredt. Az ügyet a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság vizsgálja.