Moshin Raza fotós épp a minimum 17 halálos áldozatot követelő vasárnapi öngyilkos merénylet helyszínén készült megörökíteni az eseményeket a pakisztáni Lahorban, amikor az összegyűlt és feldühödött tömeg nekiesett két feltételezett elkövetőnek. 

A Juhana Ábád negyedben két templomot felrobbantó merénylők életüket vesztették, ám a rémült, gyászoló és kétségbeesett emberek rátámadtak két - mint utólag kiderült - ártatlanul nézelődő férfira, írja az Independent.

A több száz fős őrjöngő tömeg előtt brutálisasn meglincselt, majd élve felgyújtott áldozatok egyike egy Babar Noman nevű ruhagyári munkás, a másik pedig egy Naeem névre hallgató üvegvágó melós volt. Utóbbi bátyja, Muhammad Saleem szerint épp motorkerékpárját parkolta le a robbantásoktól nem messze, amikor nekiestek. A tömegben állítólag többen is kiabálták, hogy ne bántsák az ártatlan férfiakat, de hiába, mint ahogy a kisebbségben lévő rendőrök is tehetetlenül nézték a lincselést.

„Sokkoló volt, ahogy eközben az emberek mobiltelefonjaikkal fotózták és filmezték a védtelen áldozatokat" - meséli a fotós, Raza, aki több képen is megörökítette a döbbenetes jelenetet.

A tömeg dühe nem merült ki ennyiben, a későbbiekben több autót is felgyújtottak és buszokat támadtak meg, a kormány végül paramilitáros csapatok bevetésével fékezte meg a kontrollálhatatlanná vált embereket.