horoszkóp

Tetten érték a volt barátnőjét zsaroló férfit Zalaegerszegen

2015.03.24. 09:14

Egy zalaegerszegi férfi elég szánalmas módját választotta, hogy pénzt szerezzen és még a volt barátnőjét is zaklassa: megzsarolta a nőt, hogy fizessen 200 ezer forintot. A 26 éves férfinak 2012-ig volt a barátnője a sértett, kapcsolatuk alatt több erotikus tartalmú házivideót is készítettek privát célra. Ezzel zsarolta meg a férfi egykori kedvesét. 

A Zala Megyei Főügyészség közleménye szerint 2015. február 24-én a férfi találkozóra hívta a nőt azzal, hogy egy fontos dolgot akar elmondani. Zalaegerszegen, egy Berzsenyi úti parkolóban találkoztak, a nő beült a férfi gépkocsijába, ahol a terhelt először elkérte a mobiltelefonját, szétszedte, majd közölte a sértettel, hogy fizetnie kell 200.000,-Ft-ot, mert ellenkező esetben elhíreszteli a városban, hogy 2012-ben pénzt lopott a testvérétől. A nő vétlensége tudatában a terhelt fenyegetését nem vette komolyan, ezt látva a férfi megfenyegette, hogy ha nem fizet, a kapcsolatuk alatt készült erotikus videókat feltölti az internetre. A nő végül megígérte, hogy pár napon belül összeszedi a pénzt, de másnap feljelentést tett a Zalaegerszegi Rendőrkapitányságon.

A férfi és a nő egy közösségi oldalon megállapodtak, hogy március 2-án találkoznak. A találkozó létre is jött, a nő beült a férfi gépkocsijába, aki először a Bíró Márton utcába, majd pedig a Pázmány Péter utcába hajtott, ahol a nő átadta a kért pénzösszeget, majd kiszállt. Ekkor avatkozott be a rendőrség, elfogták a férfit, az ismert sorszámú papírpénzekből álló 200 000 Ft-ot lefoglalták, és a sértettnek visszaadták.

 A Zalaegerszegi Járási Ügyészség a Zalaegerszegi Járásbíróságon a terhelt ellen zsarolás bűntettének kísérlete miatt emelt vádat.