Ajándékba vitte a kést, amivel a szakítás miatt több tucat késszúrásal végzett szerelmével K. Attila, az a 33 éves férfi, aki két hete végzett az ismert szentendrei étteremtulajdonosnővel. 

Mint megírtuk, lapunk értesülései szerint egy jól menő, elegáns bükkös parti étterem és kávéház tulajdonosa volt az 42 éves szentendrei nő, akit két hete péntekre virradó éjjel holtan talált otthonában 18 éves fia. 

Az elsődleges vizsgálatok után a rendőrség csupán annyit közölt, hogy nem zárható ki az idegenkezűség, később az orvos szakértő megállapította, hogy gyilkosság történt. 

A férfi elfogása után részletes beismerő vallomást tett. A Zsaru magazin szerint K. Attila halálra szurkálta szerelmét, majd elmenekült, miközben magával is végezni akart. 

Mint írtuk, a nő fia hangoskodást hallott, és amikor a szobába belépett meglátta a földön vérben fekvő édesanyját, a rendőrségi lap szerint pedig azt is látta, hogy valaki elmenekül. Mire a mentők kiértek, már nem tudtak segíteni az asszonyon, akinek testén öt tucat késszúrást találtak. 

Végül pár óra múlva egy bejelentés nyomán találták meg a férfit, aki egy közeli házhoz kopogott be csurom véresen. A mentők életveszélyes sérülésekkel vitték kórházba, majd mikor kihallgatható állapotba került elmondta, hogy a nővel imádták egymást, igaz, külföldi munkája miatt távkapcsolatban éltek. 

Amikor a nő közölte vele, hogy szakítani akar, kiborult, de már csak arra emlékszik, hogy a nő azt hajtogatta: „Menj innen!", a gyilkosságra viszont nem. K. Attila azt állította a rendőröknek, hogy a kést ajándékba vitte volt szerelmének, mivel arról panaszkodott, hogy nem megy olyan jól vállalkozása és étterem lévén, már korábban is szerencsét hozott neki egy konyhakés. A nő ismerősei szerint viszont már egyáltalán nem volt olyan mély a szerelem, a meggyilkolt édesanya ugyanis sokszor panaszkodott, hogy a férfi zaklatta. 

K. Attila ellen különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás.