A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság megerősítette a pletykákat a hétvégi, zalaegerszegi gyilkosságról: a 21 éves B. Barnabás valószínűleg tényleg féltékenységből ölt. „A szombat éjszakai zalaegerszegi emberölés előzménye az volt, hogy a 21 éves gyanúsított békülni akart 18 éves volt barátnőjével, de a lány végleg le akarta zárni a kapcsolatukat" - mondta a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság (ZMRFK) szóvivője hétfőn egy sajtótájékoztatón.

A rendezett családban élő fiatalok tragédiájáról van szó, amelynek nem voltak előzményei. A nyomozás érdekeire hivatkozva arról egyelőre nem számolt be, hogy miként vesztette életét a lány, de azt elmondta, hogy a gyilkosság után a fiatalember telefonon bevallotta barátjának tettét.

Annyit tudni, hogy a pár idén január közepén szakított, ennek ellenére időnként sms-t váltottak, beszéltek egymással. A fiú szeretett volna ismét összejönni e lánnyal, a közpiskolás ettől elzárkózott. Szombaton azért beszélt meg B. Barnabással találkozót, hogy végelessé tegye a szakítást. 

Korábban a sajtóban megjelent, hogy a fiatal férfi többször megszúrhatta a lányt, mielőtt megfojtotta, ám ezt hivatalosan nem erősítették meg. A police.hu-n megejelnt közleményben annyi áll, hogy a fiú megtámadta a középiskolást, és olyan súlyosan bántalmazta a lányt, hogy a helyszínen belehalt sérüléseibe. Olyan sérüléseket szenvedett, melyek külön-külön is okozhatták volna a halálát. 

A barát felhívta a férfi szüleit, akik értesítették a rendőrséget, és a holttestet is a rendőrök találták meg a zalaegerszegi parkerdőben. 

Közben a fiatal főiskolás fiú Budapest felé száguldozott, ám baleset érte és gyakorlatilag ronccsá törte az autóját.  A 76-os úton akart a sztrádáig elérni, de autójával Sármellék közelében egy fának csapódott. A fiú vérző fejjel még kiszállt az autóból, de egy közeli fánál találták meg. Egyelőre nem tudták kihallgatni. Csak anynit mondott, hogy semmire nem emlékszik. 

Az autójában megtalálták a lány véres táskáját is: