A fogait is kirúgták, úgy megverték a rákos férfit a Nyugati pályaudvaron – számolt be a Tv2 magazinműsora, a Tények a történtekről. A férfi állítása szerint hajléktalannak nézték az őrök, belekötöttek a padon ülő Jónás Ernőt, majd ütni-verni kezdték. A MÁV elismerte a történteket és vizsgálatot indított. A négy verekedő őr alvállalkozóként dolgozik a vasúttársaságnak. A súlyos beteg Jónás kezelésen volt Budapesten, épp haza akart utazni. A verés után a pályaudvari rendőrséghez szaladt (eközben a telefonját és a vonatjegyét is elvették), de szóra se méltatták. Sőt, egy férfi segíteni akart Jónásnak, őt is verni kezdték.

A MÁV egyik aloldalán amúgy írnak pár szót a biztonsági alvállalkozók kiválasztásáról, de konkrétan nem szerepel, kivel szerződtek a Nyugati őrzés-védelmére. 

Széleskörű, az egész ország területére kiterjedő alvállalkozói kapcsolattal rendelkezünk. Az alvállalkozók kiválasztása során csak olyan személyt (szervezetet) foglalkoztatunk, aki megfelel a személy- és vagyonvédelmi tevékenység végzésének szabályairól szóló 2005. évi CXXXIII. törvényben előirt feltételeknek.