Ártatlannak vallották magukat a 2011-ben brutálisan meggyilkolt Baunok házaspár gyilkosai, ügyvédjeik pedig enyhítést és felmentést kértek szerdán, a másodfokú tárgyaláson. 

Mint megírtuk, a Mészáros testvérek, és az egykori focista Herczku Szabolcs 2011 őszén megöltek egy köztiszteletben álló szolnoki vállalkozót és a feleségét.

Az ügyész a Szegedi Ítélőtáblán folytatódó büntetőperben vádbeszédében kiemelte, rendkívüli brutalitással ölték meg áldozataikat, az eljárás során pedig a megbánás leghalványabb jelét sem mutatták a vádlottak. Ezért tényleges életfogytiglan kiszabását kérte ismét. 

A védők ezzel szemben felmentést, enyhítést, illetve az elsőfokú eljárás megismétlését kérték – derült ki a Szegedi Ítélőtábla közleményéből.

A kegyetlen gyilkosság miatt a Szolnoki Törvényszék korábban életfogytig tartó fegyházbüntetést szabott ki Mészáros Bélára és Mészáros Tiborra, akik a döntés alapján leghamarabb 40 év múlva szabadulhatnának. A bűnsegédként közreműködő harmadrendű vádlott, a focista Herczku Szabolcs szintén életfogytiglant kapott, de ő már 25 év múlva visszanyerhetné szabadságát.

Az elsőfokú ítélet szerint a trió 2011-ben egyre súlyosabb anyagi gondokkal küzdött, amit úgy orvosoltak volna, hogy elhatározták: megszerzik a tehetős vállalkozó, Baunok István pénzét. Miután kifigyelték a házaspár szokásait, november 17-én a reggeli készülődés közben rontottak rájuk. A vádlottak 60 millió forintot követeltük tőlük, amit egyikük feleségének a számlájára akartak átutaltatni. Amikor rájöttek, hogy ez nem fog menni, úgy döntöttek, végeznek velük. Újszász külterületére vitték őket,

ahol előbb az asszonyt ölték meg, majd a holttestét a férjéhez kötözték és mindkettőjüket bedobták egy tíz méter mély kútba, ahol a férfi megfulladt.

– derül ki a bíróság közleményéből.

A bíróságon a Mészáros testvérek az utolsó szó jogán az ártatlanságukat hangoztatták. Herczku Szabolcs ugyan beismerte, hogy részt vett a házaspár elrablásában, ügyvédje ugyanakkor hangsúlyozta: védence nem tudott róla, hogy két társa végezni akart a házaspárral.

Az ügyben április 29-én hirdetnek ítéletet.