Az Egyesült Államok Bevándorlási és Vámhivatal Belbiztonsági Nyomozóegysége kereste meg a magyar hatóságokat amiatt, hogy a gyanú szerint magyarok üzemeltetnek egy gyermekpornó oldalt. Az oldalra regisztráló, főleg külföldiek tömegével osztották meg a 18 év alatti gyerekekről készült pornográf képeket, videókat. Két magyar férfit fogtak el. 

„Az Egyesült Államok Bevándorlási és Vámhivatala bécsi regionális képviseletével, illetve a Belbiztonsági Nyomozóegység Charlestoni Irodájával folyatatott kiterjedt bűnügyi együttműködésnek köszönhetően a nyomozók 2015. április 14-én egy 43 éves pest megyei és egy 27 éves budapesti férfit fogtak el tartózkodási helyeiken.

A gyanúsítottaknál tartott házkutatások során a nyomozók több számítástechnikai eszközt, merevlemezeket, illetve közel 40 darab egyéb adathordozót foglaltak le. A bűnjelek átvizsgálása megkezdődött. Az előzetes vizsgálatok alapján megállapítható, hogy több adathordozón is nagy mennyiségben található gyermekek szexuális kizsákmányolásával kapcsolatos tartalom.

A két férfival szemben a további eljárást - fogva tartásuk mellett - a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda folytatja le." – áll a rendőrség közleményében.