A rendőrség elengedte, de a nép haragja utolérte. A Velvet információi szerint megverték azt a huszonéves fiatalembert, aki a dorogi általános iskolák környékén szólított le kisfiúkat, hogy megpróbálja levetkőztetni őket.

Urológusnak adta ki magát

A férfi a gyerekek előtt urológusnak adta ki magát. Ezután megkérte őket, tolják le a gatyájukat, hogy megvizsgálhassa őket. Ezt állítólag több gyerekkel is eljátszotta, de nem járt sikerrel. Végül úgy bukott le, hogy egyikük lefotózta, majd a szülei szóltak a rendőrségnek.

Előállították, majd elengedték

A pedofilnak már korábban is meggyűlt a baja a törvénnyel, szintén kiskorúak zaklatása miatt. Miután a rendőrökhöz befutott a bejelentés, most ismét előállították, ám büntetőeljárást nem indítottak ellene, mivel nem erőszakoskodott. „Csak felszólította a fiút, hogy tolja le a gatyáját, ezzel nem valósított meg bűncselekményt” – mondta el kérdésünkre Léber Gabriella, a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Állítólag megverték

Az egyik érintett szülő, Hajni a Velvetnek elmondta: úgy hallotta, a férfit a történtek miatt megverték. A rendőrségi szóvivő szerint ugyanakkor erről nem érkezett bejelentés. „A fiamhoz azzal ment oda, hogy tartson vele a Petőfi parkba, mert mutatni akar neki valamit. Szerencsére őt még időben felvilágosították, ezért azonnal elrohant. A másik fiú később megmutatta neki a képet, amiről felismerte a férfit” – idézte fel az anyuka.

A botrány óta nincs hír róla

Mióta kirobbant a botrány, a pedofilt nem látták az iskolák közelében ólálkodni. Az egyik intézmény igazgatója szerint ez valószínűleg annak is köszönhető, hogy az osztályfőnökök tájékoztató órákat tartanak a diákoknak, a rendőrök pedig reggelente kiemelten ellenőrzik az iskolák környékét. A szülői munkaközösség vezetője szerint ennek ellenére a szülők továbbra is féltik a gyermekeiket. A férfi – akiről azt is beszélik, hogy valamilyen mentális betegségben szenved – egyébként korábban ugyanebbe az iskolába járt.