Túl későn végezték el a császármetszést, ezért az újszülött egy héttel később meghalt. A két szülész-nőgyógyásszal szemben vádat emeltek – derül ki az MTI híréből.

A kismama ikerterhességgel került a szentesi kórházba. A szülés a 36. hétben, 2012. június 21-én éjszaka indult meg. A kórházban azonban nem tudták folyamatosan nyomon követni az ikermagzatok szívműködését, ezért a várandós anyát át kellett volna szállítani egy olyan intézetbe, ahol erre alkalmasak voltak a feltételek. A kismama orvosa ráadásul a természetes szülés mellett döntött, holott a magzati szívműködés gyengesége és az oxigénhiányos állapot miatt a császármetszés lett volna indokolt.

Az ügyeletvezető orvosnak felül kellett volna bírálni kollégája döntését, de ezt nem tette meg, ráadásul a babák és a szülő nő életét is veszélyeztette, amikor a magzatot fizikai behatással próbálta a világra segíteni. A császármetszést végül az indokoltnál több órával később végezték el. Az egyik újszülöttet ezért újra kellett éleszteni. A babát ezután a szegedi klinikára szállították, ahol egy héttel később elhunyt. Halálát az oxigénhiányos állapot mellett a szülés során elszenvedett fizikai sérülések, valamint a sokkos állapot okozta.