Összesen öt embert gyilkolt meg a banda. Vezérük, a szerb B. Dragan első fokon életfogytiglant kapott, legkorábban 40 év múlva szabadulhat. 

Az elsőrendű vádlott B. Dragant több mint tíz éve már kiutasították Magyarországról, de 2007-ben egy szerb börtönből megszökve ismét visszatért az országba. A Boráros téri hajléktalanokhoz csapódott, majd társaiból megpróbált bűnbandát szervezni. Azt mesélte nekik, hogy részt vett a jugoszláviai háborúban, ezért a többiek hallgattak rá.

A csepeli erdőben vertek tanyát

A csapat kint élt a csepeli erdőben. Alkalmi bűncselekményekből tartották fel magukat és marihuánát termesztettek az eperföldön. Első áldozatuk a szerb férfi egyik ismerőse volt, akinek azért kellett meghalnia, mert eltűnt az a több mint egy kilogramm marihuána, amit terjesztésre kapott. B. Dragan 2010 szeptemberében a táborukba csalta a férfit, három társával összeverte, majd felakasztotta. Holttestét elégették, így a hatóságok nem bukkantak a nyomára.

Kiirtottak egy négytagú családot

A banda egy négytagú családot is lemészárolt. Nekik az volt a bűnük, hogy azon a területen gyűjtötték a színesfémet, ahol szerintük nem lett volna szabad. Két férfit baltával leütöttek és megfojtottak, két nőt pedig ugyancsak megfojtottak, aztán a holttesteket nagyrészt elégették. Másokat is megpróbáltak megölni: azért, hogy megszerezzék pénzüket vagy éppen, mert lopás közben leleplezték őket a biztonsági őrök. Csak a szerencsének köszönhető, hogy nem lett több áldozatuk.

A bandavezér 40 év múlva szabadulhat

Az eljárás során a szerb férfi ellentmondó vallomásokat tett. Általában tagadta bűnösségét, de volt, amiket részben elismert. Társai főként egymásra vallottak. A szerb férfi volt az egyetlen a vádlottak közül, aki egy korábbi tárgyaláson nem kért bocsánatot az egyik áldozat édesanyjától, sőt, szóban még rá is támadt a nőre.

B. Dragant a Fővárosi Törvényszék most első fokon életfogytiglan tartó fegyházbüntetésre ítélte, legkorábban 40 év múlva szabadulhat. A másodrendű vádlott szintén életfogytiglant kapott, ő legkorábban 30 év múlva szabadulhat.