Angelika Graswaldot múlt hónapban tartóztatták le, miután vőlegénye, Vincent Viafore rejtélyes körülmények között eltűnt egy kajakos kirándulás alatt, a Hudson folyó mellett.

A kezdetben csak tanúként kihallgatott nő akkor kezdett gyanússá, majd emiatt gyanúsítottá válni, amikor kissé furcsa módon reagálta le Facebook oldalán leendő férje eltűnését. Gyász helyett inkább felszabadultságot sugárzott posztjaival, és bulizni járt, írja a Gawker.

A következő fordulatot az ügyben az jelentette, amikor a rendőrség megtalálta Graswald naplóját, amiben leírta, hogy vőlegénye édeshármast akart, és emiatt a halálát kívánta. Egy televíziós interjúban azt mondta, csak pillanatnyi dühében írta ezt, és tagadta, hogy megrongálta volna Viafore kajakját, ahogyan azt a rendőrség állítja. 

Az ügyész az óvadéki meghallgatáson a nő egy másik vallomására is hivatkozott, amelyben a rendőrségi adatok szerint kijelentette: „Jó érzés volt tudni, hogy meg fog halni".

Graswald ügyvédje szerint ezek a vallomások kohományok, vagy félreértések, mivel a nő anyanyelve nem az angol. Sajnos kicsit halványítja a védelem érveinek erejét, hogy az ügyészségi információi szerint Graswald vőlegényének két életbiztosításában is kedvezményezettként szerepelt, így 250 000 dollár vagyis több mint 65 millió forint várományosa volt a 46 éves Viafore halála esetén.

Ez lehet,  hogy komolyabb indíték, mint egy édeshármas dühítő gondolata.