Újabb részletek derültek ki a a szerb-magyar határhoz közel eső vajdasági Martonoson történt gyilkossággal kapcsolatban. Mint megírtuk, az 55 éves Rade S. vasárnap, fia lakodalma után hat emberrel végzett, majd ő is meghalt. 

A család és a közeli hozzátartozók, ismerősök a Blikknek elmondták, hogy a férfi mindig is agresszív volt, felesége, Rózsa (akit szintén meggyilkolt) szinte menekült előle. 

Rózsa tavaly elvált a brutális férjétől, aki azonban folyamatosan zaklatta. A telet és a tavaszt Martonoson töltő asszony egy hónapja szülei oromi tanyájára menekült férje elől. A férj azonban még a lagziban is volt feleségének rontott – mondták el a helyiek a belgrádi Blicnek.

A férfi állítólag teljesen részeg volt, és az esküvőt is végigtombolta, veszekedett volt feleségével, hogy az mással táncolt. 

Az örömapa tombolását nem csillapította a rendőrségi kitérő, miután kiengedték, vasárnap reggel Zenkáról hajtott az oromi tanyára, de nem találta ott feleségét. Ekkor veszíthette el teljesen a kapcsolatot a valósággal. Miután apósát, T. Jenőt és anyósát, Gizellát lelőtte, kocsiba vágta magát, és menye családjának martonosi otthonához hajtott, majd tüzet nyitott. Menye, Natália és az ifjú asszony szülei, B. Sándor , valamint B. Karolina nem élték túl a vérengzést – írja a Blikk. 

A többiek annak köszönhetik az életüket, hogy az egyik francia vendég, Emánuel Donjon kitépte az őrjöngő férfi kezéből a puskát, majd – a Blic értesülése szerint – egy székkel fejbe vágta az ámokfutót. Rade S.-nek a hatalmas ütéstől eltört a nyaka.