A miskolci asszony tavaly nyáron a kádban szülte meg kislányát, majd egy lepedőbe csavarva a földön hagyta. A baba életben maradt volna, ha orvost hív hozzá. A nőt öt év börtönbüntetésre ítélték tettéért - számolt be az MTI. 

Az asszony élettársával négy kiskorú gyermeket nevelt. Már utolsó két terhességét is eltitkolta családja elől: az egyiknél csak akkor szólt, amikor a vécén vajúdva elfolyt a magzatvize, a másiknál pedig 7 hónapos terhesen. A nő 2013 őszén ismét állapotos lett, amit ugyancsak elhallgatott. Mivel az alakján látszott, hogy terhes, a családtagok, a falubeliek, a védőnő és a családsegítő szolgálat vezetője is felajánlotta neki a segítséget, ő azonban nem kért belőle.

A szülés tavaly júniusban kezdődött meg. Bár a hozzátartozói otthon voltak, nem szólt senkinek. Bezárkózott a fürdőszobába, majd a kádban hozta világra egészséges kislányát. A babát ezután kiemelte a vízből, lemosta és egy lepedőbe csavarva a padlóra tette. Nem hívott orvost vagy mentőt, pedig ezzel megmenthette volna a gyermek életét. A mentőket és a rendőrséget a rokonai hívták ki. Az újszülött érett és életképes volt, halálát ellátatlanság és fulladás okozta.

Az anyát a Miskolci Törvényszék szerdán öt év börtönbüntetésre ítélte.