Egy 76 éves simontornyai nő egy lábassal verte fejbe fiát, akit élettársa is megsebesített egy késsel. A vérző férfit ezután kizárták a házból, és hagyták, hogy megfagyjon az udvaron. Az volt a bűne, hogy kifogásolta anyja főztjét. A nő most két év börtönt kapott – számolt be a bama.hu.

A három elemit végzett asszony második férjének házában lakott fiával, de mindennaposak voltak köztük a viták. Részben a megélhetési nehézségek, részben pedig a főztje miatt. A nézeteltérések gyakran tettlegességig fajultak, ezért a rendőrök többször is megfordultak náluk.

A vádirat szerint a család 2013. december 12-én együtt ült az asztalhoz. Az anya 54 éves fia ekkor már közepesen ittas volt. Talán ezért is hozta fel ismét, hogy nem ízlik neki a házi koszt. A megjegyzésből nagy balhé kerekedett, melynek során a férfi nekilökte anyját a gáztűzhelynek. A nő válaszul kétszer is fejbe csapta egy nyeles lábassal, élettársa pedig egy konyhakéssel megvágta a kezét. A csúnyán vérző férfit ezután kizárták az udvarra, ahol fagypont alatt volt a hőmérséklet. Hiába kopogott a konyhaajtón, és zörgetett a redőnyön, nem engedték vissza.

Az asszony az éjszaka folyamán kétszer is kiment a fiához, de továbbra sem hagyta, hogy visszamenjen a házba. Az egyik alkalommal csupán egy kabátot és egy sapkát terített rá. Amikor hajnali kettőkor újra megnézte, a férfi már nem adott életjelet. A nő ezért felébresztette férjét, aki kihívta a mentőket. Fián azonban már nem lehetett segíteni, halálát kihűlés okozta.

Az anyát a Pécsi Ítélőtábla csütörtökön két év börtönre ítélte, öt év próbaidőre felfüggesztve.