A pszichiátrián kezelt nő azon húzta fel magát, hogy kezelőorvosa nem engedte vissza a szociális otthonba. Válaszul háromszor is tüzet gyújtott a szombathelyi kórházban. Most közveszély okozása miatt kapott 8 év fegyházbüntetést – közölte a Vas Megyei Főügyészség.

A nő 2013. december 16-án, rögtön a vizit után gyújtotta meg kórházi ágyának szivacsát, majd kiment a kórteremből, becsukta az ajtót és a folyosón leült egy székre. Az osztály dolgozói a tűzjelző riasztására rohantak vissza a kórteremhez, ahonnan kimenekítettek a súlyos állapotú, nehezen mozgó fekvőbeteget. A lángokat egy poroltóval sikerült megfékezniük.

A beteget ezután áthelyezték egy másik, üres kórterembe, ahol egy elrejtett öngyújtóval az ágyneműjét gyújtotta fel. A tüzet az osztály dolgozói oltották el, de közben három ápoló füstmérgezést szenvedett. Amikor visszamehetett a szobába, a nő harmadszorra is tüzet gyújtott. Ezúttal viszont már a saját ruháját lobbantotta lángra, így másodfokú égési sérüléseket szenvedett.

Ha kíváncsi, mi történt a helyszínen, nézze meg a nyugat.hu videóját: 

A Szombathelyi Járásbíróság szerint a gyújtogatás miatt a kórházi osztály második emeletén tartózkodó 83 beteg, valamint a 10 ápoló és orvos is közvetlen életveszélyben volt. Ha a dolgozók és a tűzoltók nem avatkoznak be gyorsan, a tűz továbbterjedhetett volna, megakadályozva az épületben lévők kimenekítését. A nőt ezért jogerősen 8 év fegyházbüntetésre ítélték.