A három férfi hétfőn délután egy fekete furgonhoz próbálta odacsalni a 17 éves szegedi lányt, aki nem akart velük menni, ezért a karjánál fogva rángatták. A tinédzsert két piaci árus mentette meg – derül ki a Délmagyar cikkéből.

A lap szerint egy anyuka a Facebookon számolt be a történtekről. Elmondása szerint 17 éves lánya hétfőn délután a Gábor Dénes szakközépiskolából tartott a buszmegállóba, amikor a piaci nagycsarnok és a gyógyszertár közötti parkolórésznél a három férfi odament hozzá. Azt mondták neki, hogy fekete furgonjukban olcsó ruhák vannak.

"A lányom meg se állt, azt mondta, nem érdekli, de ekkor két férfi a kezénél megfogta és rángatni kezdte. Segítségért kiabált, de erre sem engedték el."

- írta bejegyzésében a szülő.

Az anyuka állítólag másnap elmesélte az iskolában, hogy mi történt a lányával, majd az igazgató tett feljelentést az ügyben. A rendőrök ezután többször is kihallgatták a lányt.

A feljelentés szerint három férfi szólított meg egy lányt Szegeden. Azt mondták neki, hogy "ruhát akarnak neki mutatni". A lány ezt visszautasította, ezért megragadták a karját. A lány segítségére két piacos sietett. Ezután elengedték a lányt. Az eset június 8-án történt, de a rendőrséget csak június 10-én értesítették. Az ügyben nyomozás indult személyi szabadság megsértése bűntettének gyanúja miatt ismeretlen tettesek ellen.

 - erősítette meg a Velvetnek a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság.

A fekete furgont a Facebookos kommentek alapján már többen is látták:

  • "Csongrádon az elmùlt hetekben iskolák körül keringett egy szintén fekete furgon, gyerekekkel pròbálkoztak, szòval a hír igaz!"
  • "Ismerösömnek a nagylanya volt akit legutobb probaltak berangatni. Kerem etositsek meg a vedelmet a mars teren az iskolaknal ......nem jatek. Mondjuk ha az en gyerekeimet bantanak ......nem irom le .....de kivalthatnak az öröklakàsukat a vègàllomàson!!!!!"
  • "Sajnos igaz hìr,bìztos helyrõl tudom!Ha nem lenne igaz akkor most az a kislány nem rettegene Szegeden akit a minap két felnõttnek köszönheti,h nem tuszkoltakbe a feket autoba!Igen a feljelentest megtették!!!"
  • "1 hónappal ezelőtt csak a szerecsemen vagy a védő angyalomon vagy a stressz helyzet kezelesemen múlott..... remegtem mint a kocsonya! pedig nem vagyok beszari sem mai gyerek. És ez nem Szeged volt csak 15 km közelségben. Milyen autó hát szürke Peugeot kombi a rendszamot a...... jegyezte meg és nem az volt az első gondolatom hogy a rendőrséget hívjam. EZT MÁR KOMOLYAN KELL VENNI!!! És nem kérdeztem hogy a belső szerveimet szeretnek-e vagy a testemet eladni.... kurvara mindegy!!!"