A fenti kombinációt a madarasi V. Zoltán hozta össze. Tavaly júniusban az egész napos piálás után támadta meg ivócimboráját különféle középkori fegyverekkel. Először egy íjjal lőtte meg, majd karddal és bajonettel vagdosta össze. A támadó büntetőpere kedden kezdődött, életveszélyt okozó testi sértéssel vádolják.

Éles tárgyak közelében italozni nem éppen a legjobb ötlet. Ezt a saját bőrén tapasztalhatta meg az a 35 éves férfi, akit tavaly június 26-án egy közös kocsmázást követően hívott meg bográcsozni ismerőse házába a 33 éves V. Zoltán. A tulajdonosnak középkori fegyverekből álló gyűjteménye volt, ezért a páros korábban már többször lőtt célba az udvaron egy íjjal.

Könyökön lőtte az íjjal

A főzőcskézés nem pont úgy sikerült, ahogy eltervezték. A vádirat szerint még csak ott tartottak, hogy meggyújtották a tüzet a bogrács alatt, amikor csúnyán összevesztek egymással. V. Zoltán erre fogta magát, bement a házba az íjért, majd rálőtt 3-4 méterre lévő barátjára. A férfi reflexei a nagy dózisú alkohol ellenére jól működtek, ösztönösen a mellkasa elé kapta a karját, így a nyílvessző a könyökébe állt. A vádlott azonban nem érte ennyivel, hamarosan egy rozsdás kétélű karddal sújtott le cimborájára, aki ismét hárított, ezért csak az alkarját találta el. V. Zoltán végül egy bajonettel próbálkozott, amivel hátulról akarta elvágni áldozata nyakát, de nem járt sikerrel. Ezután már letett róla, hogy megölje barátját, sőt még másik ruhát is adott neki átvérzett felsője helyett. A férfi másnap hajnalban ment haza, a mentőknek az édesanyja szólt.

Légmellet kaphatott volna áldozata

Az ügyészség szerint a sérülések nem voltak életveszélyesek, de ha a férfi nem védekezik, a nyílvessző a mellkasába állva traumás légmellet okozott volna. Az előzetes letartóztatásban lévő vádlottra ezért börtön kiszabását kérték. Az ügyet kedden kezdték el tárgyalni a Kecskeméti Törvényszéken. A bíróság szakértőket rendelt ki, ezért a tárgyalást július 7-re napolták el.