Huszonhárman sérültek meg, közülük tízen súlyosan, amikor egy autóbusz személygépkocsival ütközött a Királyegyháza és Gyöngyfa közötti úton hétfőn - mondta el az Országos Mentőszolgálat szóvivője az MTI megkeresésére.

Győrfi Pál a katasztrófavédelemnek a balesettel kapcsolatos elsődleges információit kiegészítve és pontosítva azt közölte: a mentők három embert a helyszínen elláttak, tíz könnyű és tíz súlyos sérültet kórházba vittek.

A szóvivő a súlyos sérültekről elmondta, hogy főként töréseik és belső sérüléseik vannak, egy tizenkét év körüli lány súlyos végtagsérülést szenvedett, egy férfit pedig újra kellett éleszteni.

Hozzátette, hogy a mentésben több mentőautón kívül három mentőhelikopter vett részt, a szakemberek viszonylag rövid idő, nyolcvan perc alatt ellátták, illetve a szigetvári és pécsi kórházakba, klinikákba vitték a rászorulókat.

A baranyai katasztrófavédelem az esetről kiadott korábbi közleményében azt írta, hogy a busz a karambol következtében az oldalára dőlt, a mentésben a tűzoltók is részt vettek, az érintett útszakaszt lezárták a műszaki mentés idejére.