A 38 éves Czimmermann Péter a gyanú szerint társtettese volt egy 1996-ban Csapiban történt gyilkosságnak. A másik gyanúsítottat, egy 38 éves férfit a múlt héten fogták el a rendőrök.

A Zalai Hírlap szerint a június 16-án őrizetbe vett férfi még középiskolásként barátkozott össze a preparátorként és vadkárbecslőként dolgozó későbbi áldozattal. A fiú elhatározta, hogy társa segítségével kirabolja a Csapiban élő férfit, és ha kell, meg is öli. Ehhez egy éles lőfegyverré átalakított légpuskát is szerzett. Miután a férfi elvitte magához, megvárta, amíg elalszik, majd beengedte társát a házba. Elkezdték összepakolni a házban lévő fegyvereket, műszaki cikkeket, de áldozatuk közben felébredt a zajra, mire a fiú fejbe lőtte. A megszerzett értékeket a férfi Lada Niva autójával vitték el. A kocsi és a lopott holmik azóta sem kerültek elő.




A 38 éves férfi a kihallgatásán nevezte meg társául Czimmermann Pétert, aki huzamosabb ideje ismeretlen helyen tartózkodik.

Update: Az MTI közleménye szerint a férfi feladta magát. A gyanú szerint még 1996-ban a Zalakaroshoz közeli faluban társával fejbe lőtte és kirabolta egy ismerősét.