Iskolaigazgató rúgott fel egy biciklis lányt

MJ
2015.06.26. 09:34

Egy kaposvári iskolaigazgatót garázda viselkedése miatt megrovásban részesített az ügyészség, miután belerúgott egy 18 éves lány biciklijébe. A lány eljuttatta a rendőrségi iratokat a Sonline-hoz:

Május 29-én este 19 óra 30 perckor a Kontrássy utcában bicikliztem Kaposváron. A Pláza felé tartottam a járdán, gurultam a kerékpárral, lent volt a lábam. Le akartam menni az úttestre, amikor azt láttam, hogy előttem két férfi halad, kissé dülöngélve. Az egyik megfordult, és kikerekedett szemmel megkérdezte: „Jó napot kívánok, kis hölgy, hát maga?” Mondtam, hogy szeretnék lemenni a bicikliútra. Azt felelte, hogy itt biztos nem, takarodjak le az útra.

– ez áll abban a jegyzőkönyvben, amiből az is kiderül, hogy miután a lány megpróbálta kikerülni őket, a férfi háttal állva hátrarúgott, és beletalpalt a biciklibe, ami miatt a lány elesett, és felületi hámsérüléseket szenvedett a könyökén, meg a térdén. Ezért feljelentést tett, a rendőrök pedig hamar megtalálták a férfit, akiről kiderült, hogy igazgató egy kaposvári iskolában.

A biciklis könnyű testi sértés miatt is magánindítványt terjesztett elő, de az eljárást megszüntette az ügyészség. Határozatukban az olvasható, hogy figyelembe veszik azt, hogy alkalomszerű volt az elkövetés, a gyanúsítottnak pedig büntetlen az előélete, és a társadalomra csekély a veszélyessége a tettének. A férfit ezért csak megrovásban részesítették.