Azt írja a Mirror, hogy a tunéziai ISIS-terrorcselekmény helyszínén – tudják, ahol pénteken (június 26.) harmincnyolc fegyvertelen, strandoló embert gyilkolt meg az Iszlám Állam – egymás után szelfizgetnek egyenként, vagy családostul, olykor vigyorogva. 

Van ennél most nagyob tahóság?

Köztük, mint a lap megjegyzi, egy munkáspári képviselőjelölt is, aki a legutóbbi választásokon indult North East Hampshire képviseletéért, de elvérzett. Ő maga azt mondja, valóban láthatták a helyszínen fotózkodni, de csak a kegyeletüket rótták le „az ártatlanok előtt, akik életüket vesztették. A barátaimmal csendben átsétáltunk a szállodánktól, egy csokor virággal [a helyszínre]”, ahol, mint írja, másokkal együtt emlékeztek, imádkoztak, majd távoztak. Ezenfelül imádkozott a helyiekért is, akik turizmus alapú megélhetését veszélybe sodorták a történtek. „Készítettünk néhány képet, hogy megosszuk a világgal aggodalmunkat és szeretetünket ez ország felé, és hogy megmutassuk: azért mentünk ki a helyszínre, hogy szolidaritásunkat, támogatásunkat közvetítsük, és dacoljunk a terroristákkal.”

Ugyanakkor van egy jó hírünk is: a News10 értesülései szerint jobban van az a férfi, aki menyasszonyát védve szenvedett lőtt sérüléseket. Ezzel a képpel ő üzent.