A férfi június 21-én a csepeli Kis-Duna partján rendezett horgászversenyen keveredett összetűzésbe egy kocogó nővel, aki nekiment a fia botjának. A futó szerint a horgász válaszul fejbe vágta és a péniszét mutogatta neki. Soha nem találná ki, hogy mi lett az ügy következménye: a csepel.hu szerint a pecást fél évre eltiltották a horgászástól.

De az még ennél is durvább, hogy a büntetését fél évre felfüggesztették. Tehát, amíg nem mutogatja újra a pöcsét, nyugodtan pecázhat. Erről egyébként a Csepeli Horgász Egyesület fegyelmi bizottsága döntött. Az ülésre meghívták a nőt is, aki nem jelent meg. A horgász viszont ott volt, és a sajnálatát fejezte ki a történtek miatt. Mielőtt belemennénk a részletekbe, idézzük fel, hogyan emlékszik az ominózus esetre a kocogó.

„Ma megint olyan történt velem, ami még sosem. A Duna-parton futottam. Egy csapat horgász nemcsak szalagokkal meg az autóikkal rekesztette el az utat, hanem a horgászbotjaikkal is. Az egyiket, miközben ki akartam kerülni, véletlenül feldöntöttem, mire a gazdája fejbevágott! Nagyon megijedtem, hogy további bántalmazásban lesz részem, úgyhogy elfutottam. De aztán eszembe jutott, hogy megörökítem ezt az agresszív embert, úgyhogy visszafele úton elővettem a telefonomat. A pasas - mint látható - talpig pöcsben őrködött a botja mellett, úgyhogy kénytelen voltam ilyen állapotban megörökíteni az örökkévalóság, a Facebook, a rendőrség, az önkormányzat, az Index és az Origo számára. Ezután páran egy kicsit rám akarták vetni magukat, de mivel én futok, ők meg ugye ülnek, nem értek utol. De sok csúnya szót vágtak a fejemhez, miközben teljes erőből sprinteltem a parton. Most egy időre vége a Duna-part látogatásának (se futás, se séta a gyerekekkel).” – írta az illető a Facebookon.

A horgászegyesület vizsgálata ezzel szemben arra jutott, hogy a nő kézzel lökte fel a horgász fiának a botját futás közben, ami szerintük szándékosságra utal. Azt is megállapították, hogy a hölgy 40 ezer forint kárt okozott, de nem kért bocsánatot, hanem tovább futott. A két fél között ezután alakul ki szóváltás, ami abból állt, hogy a horgászok „szemrehányást” tettek a nőnek, hogy miért a pecabotok között kocog. Mint írták, a futó ráadásul „provokatív módon” kétszer is visszatért a helyszínre: előbb fényképezett, majd két kutyával jelent meg.

„Az nem igaz, hogy egy bottal megütötték a nőt, mert pecabottal nem lehet odasuhintani senkinek. Bebizonyosodott, hogy a horgászok nem akartak botrányt. A kocogó nő viselkedése hozzájárult ahhoz, hogy összetűzés alakult ki. A mutogató horgász annak a fiatalembernek az édesapja, akinek a felszerelését a nő feldöntötte. Az illetlen magamutogatás elfogadhatatlan, nem méltó egy horgászhoz. Az illető a vizsgálat során megbánást tanúsított, és sajnálatát fejezte ki” – mondta Mészáros Ferenc, a Csepeli Horgász Egyesület elnöke.

A büntetés kiszabásánál enyhítő körülményként vették figyelembe, hogy a horgászt korábban soha nem büntették meg, a kocogó nő pedig a férfit ábrázoló sértő fénykép közzétételével nagy nyilvánosság előtt megszégyenítette a horgászt. A Csepeli Horgász Egyesület azt a tanulságot is levonta, hogy a szervezés nem volt megfelelő, mert kevés volt a rendező és a területet nem zárták le körültekintőbben.