Meghallgatta a bíróság a tavaly Tápiószelén meggyilkolt kislány szüleit. A tárgyaláson Kíra édesapja nem kevés önuralmat tanúsítva nézett a vádlott szemébe, de könnyeivel nem bírt – számolt be a Bors.

Az ügyészség Kíra nevelőapját, B. Bélát vádolja a gyilkossággal. A vád szerint a férfi 2014. január 8-án egy tompa tárggyal, egyetlen hatalmas ütéssel végzett a kislánnyal Tápiószelén.

„Telefonon hívtak, hogy Kirussal nagy baj van, több mentő áll a ház előtt. A kislányomat a Heim Pál kórházba szállították, én is oda siettem. Az orvos azt mondta, hogy Kíra koponyatörést szenvedett, több korábbi sérülést is találtak rajta, minden bizonnyal bántalmazták. A kórház után elmentem a nagyobbik lányomért Tápiószelére, megkérdeztem Bélától, hogy mit csinált Kírával. Ő azt mondta, hogy Kíra köhintett egyet, majd összeesett. Nem igazán hittem neki, de Béla esküdözött, hogy nem tehet semmiről. Kíra két nappal később meghalt, felajánlottuk a szerveit” – idézte fel a bíróságon a könnyeivel küzdő apa, aki éppen egy ismerősénél volt, amikor a gyilkosság történt.

A férfi vallomása egy ellentmondásra is felhívja a figyelmet. B. Béla ugyanis először azt mondta a rendőröknek, hogy Kíra a konyhaasztalon lévő kulacsáért mászhatott fel, és onnan leesve üthette be a fejét. Köhintésről, összeesésről viszont akkor még szó sem volt.

Az édesanya arról beszélt a bíróságon, hogy sosem észlelte, hogy Kíra félne a nevelőapjától. Bár a kislányon többször kék-zöld foltokat észlelt, B. Béla mindig elfogadható magyarázattal szolgált a sérülésekre. 

A tárgyalás hamarosan folytatódik.