A nehéz körülmények között élő fiatalember apa-fia jellegű viszonyba került a mikepércsi férfival, aki egy idő után zaklatni kezdte. N. József egy közös italozás során végül belement, hogy orálisan kényeztesse pártfogóját, de ő ennél is többet akart. Ezen úgy összevesztek egymással, hogy a fiatal a vita hevében megölte, majd felgyújtotta a házát. N. József hétfőn jogerősen 18 év fegyházbüntetést kapott a bizarr gyilkosság miatt.

A jósága miatt ment bele az orális szexbe

A vádirat szerint a fiatal meglehetősen züllött életet élt. Rendszeresen ivott, gyakran gyógyszerre is, miközben munkahelye sem volt. Az alkohol révén került közelebbi kapcsolatba a korábbi medencetörése miatt járókerettel közlekedő idős férfival is. Hamarosan nagyon szoros apa-fia viszony alakult ki közöttük, amibe eléggé belerondított, hogy párfogója 2013 tavaszától szexelni akart vele. N. József az apjaként szerette későbbi áldozatát, és homoszexuális hajlama sem volt, ezért elhárította a közeledését. A tragédia júliusban történt, amikor a férfi iszogatás közben ismét szexuális célozgatásokba kezdett. Addig erőszakoskodott, amíg a fiatal végül az eddigi „jóságára” tekintettel belement, hogy orálisan kényeztesse.

A gyilkosság után felgyújtotta a házat

A férfi azonban nem érte be ennyivel, többet akart, ezért azzal kezdte a zsarolni a fiatalt, hogy a fiaként szereti és mi mindent megtett érte az elmúlt években. Ebből aztán nagy vita kerekedett, ami odáig fajult, hogy a férfi felkapott egy kést, és többször megszúrta N. Józsefet, akinek viszont sikerült kicsavarnia a kezéből a pengét, majd megölte vele. A fiatal a gyilkosság után távozott, de este visszament, hogy eltüntesse a nyomokat. Tüzet gyújtott a fáskamrában, ami nemcsak a lakrészre, hanem a közeli tarlóra is átterjedt, így idővel már a szomszédos házakat is fenyegette. A lángokat a tűzoltók és a helyi lakók közös erővel fékezték meg. 

18 év fegyházat kapott a fiatal

Az első fokon eljáró Debreceni Törvényszék N. Józsefet januárban erős felindulásban elkövetett emberölés és közveszélyokozás bűntette miatt 5 év 6 hónap börtönbüntetésre ítélte, amit hétfőn a Debreceni Ítélőtábla tovább súlyosbított. Különös kegyetlenséggel, a bűncselekmény elhárítására idős koránál és fogyatékosságánál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettében találta bűnösnek a fiatalt, aki jogerősen18 év fegyházbüntetést kapott.