18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

A fagyasztóba rejtette anyja holttestét a pápai férfi

2015.07.09. 12:13

Cs. Tamás egy vitát követően a fürdőkádhoz ütötte betegeskedő édesanyja arcát. Miután az asszony megfulladt a saját vérétől, a holttestét a fagyasztóládába tette, később pedig egy patakmederben rejtette el. A brutális anyagyilkost az Omega Hírek szerint halált okozó testi sértéssel vádolják. Az ügyet a Veszprémi Törvényszéken kezdték el tárgyalni.

papa1
Fotó: Omega Hírek

A vádirat szerint Cs. Ferencné beteg volt, évek óta gondozásra szorult, amit fia vállalt magára. A férfi ezért ápolási díjat is kapott, de többször magára hagyta és elhanyagolta anyját. Gyakran részegen ment haza, ilyenkor meg is verte az asszonyt, aki az egyik alkalommal súlyos sérüléseket szenvedett.

Cs. Tamás 2014 áprilisában szintén bepiálva ment haza, amit anyja szóvá tett neki. A férfi válaszul arcon ütötte. Az asszonynak eleredt az orra vére, ezért a fürdőszobába ment, hogy lemossa magáról, de fia utánament, majd legalább kétszer beleütötte a fejét a fürdőkádba. A nő csúnyán megsérült: orrcsontja és állcsontja több helyen eltört, arcürege pedig darabokra tört. Az eszméletét is elvesztette, így gyakorlatilag belefulladt a saját vérébe. Ezt a fia is végignézte, de nem segített neki.

Miután anyja meghalt, a férfi letörölte a vért a bútorokról, majd a padlót is felmosta. A holttesthez napokig hozzá sem nyúlt, de aztán rájött, hogy a bűz elárulhatja, ezért a testet hűtőládában rejtette el. Néhány nap múlva aztán megkérte egyik ismerősét, hogy segítsen neki elvinni a ragasztószalaggal körbetekert gépet öreghegyi telkére. Neki azt mondta, hogy a hűtőláda elromlott. Amikor egyedül maradt, a férfi kivette a testet a ládából, és egy patakmederben rejtette el. Május 5-én ő maga hívta fel a rendőröket azzal, hogy anyja eltűnt. Az asszony holttestére két hónappal később, június 18-án bukkantak rá a hatóságok egy terepkutatás során. A testet addigra alaposan kikezdte a tavaszi meleg, illetve az állatok is, de az orvosszakértői vélemények kimutatták a bántalmazás nyomait.

papa3
Fotó: Omega Hírek

A Veszprém Megyei Főügyészség halált okozó testi sértés bűntette miatt emelt vádat Cs. Tamás ellen. Bár a szakértők szerint a férfinak személyiségzavara van, a cselekmény elkövetésének idején beszámítható volt. A vádlott az első tárgyaláson nem kívánt vallomást tenni. A folytatás szeptemberben várható.