A 28 éves Çilem Doğan azután vált a közösségi média sztárjává, hogy megölte erőszakos férjét, és később sem mutatott megbánást az ügyben, írja a BuzzFeed.

A nőt a nyomozás eddigi adatai szerint már házasságuk eleje óta bántalmazta 33 éves férje, ezért számtalanszor feljelentette már a rendőrségen.

Egyszer már el akarta hagyni, de akkor rájött, hogy gyermeket vár, így inkább maradt. A terhesség, majd az újszülött kislány sem hatotta meg brutális férjét, és a verések folytatódtak. Amikor ismét válni próbált, a férfi megfenyegette a családját.

Végül egy alkalommal a férfi közölte vele, hogy ki kell állnia az utcára prostituáltként, hogy pénzt keressen. Amikor Doğan ellenállt, a férfi rátámadt, és megütötte.

„Az ágyra lökött, és ekkor eszembe jutott a párna alatti pisztoly. Megragadtam, és többször rálőttem. Majd fogtam a lányomat, és eljöttünk otthonról" – vallotta a rendőrségen a nő, aki vallomásában azt is kijelentette, egyátalán nem bánja tettét.

„Mindig a nők halnak meg? Inkább haljon meg néhány férfi is. A becsületemért öltem meg"  mondta egyes török források szerint.

Miután letartóztatták gyilkosságért, a története azonnal körbefutott a világhálón, komoly szimpátiamozgalmat indítva a női Twitterezők között. Sokan, főleg török nők úgy gondolják, Doğan jogosan, önvédelemből ölt, és sokan látják tettét a bántalmazott nők melletti kiállásnak is.

Hatósági adatok szerint Törökországban 2013-ban 28 000 nő szenvedett családon belüli erőszaktól, és kétszázan meg is haltak. Idén már 100 felett jár azoknak a női áldozatoknak a száma, akiket családtagjuk ölt meg.