A nagynénje mentette meg

A Velvet megkeresésére a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyelete elmondta, hogy hárman voltak a lakásban, a 20 éves nő még ki tudott menekülni és segítséget kért, ám az 56 éves nő és 7 éves unokaöccse már nem jutott ki a lakásból, ők ugrottak ki az ablak alatti földes területre. A nő életét vesztette, a kisfiút pedig súlyos, de nem életveszélyes sérülésekkel vitték kórházba. A végtagtörések mellett a háta is megégett. Az ügyet a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság közigazgatási eljárás keretében vizsgálja. 

A Szabolcs Online értesülései szerint a péntek esti órákban kigyulladt egy nyíregyházi társasház negyedik emeletén található lakás. A lángok elől menekülve ketten kiugrottak az ablakon. Egyikük, egy középkorú nő a helyszínen életét vesztette. Az újságnak az egyik szomszéd mesélte el, hogy próbált segíteni és a lángokat is meg akarta fékezni, de a tűz nagyon gyorsan terjedt.

Az MTI-nek Tóth Gabriella alezredes elmondta, a tüzet eloltották a nagy erőkkel helyszínre vezényelt tűzoltóegységek. Tájékoztatása szerint két ember kiugrott a tűzzel érintett emeletről, egyikük, egy nő életét vesztette, egy gyerek pedig súlyosan megsérült.

A lakókat kimenekítették, az áramszolgáltató áramtalanította az épületet.