Melody Casson 52 éven át hordozta magában a szörnyű titkot, de végül győzött a lelkiismerete. Elismerte, hogy 15 éves korában ő maga ölte meg kisbabáját, mert nem tudta elviselni, hogy egyfolytában sír, és nem hagyja aludni a családot. A most 67 éves brit asszony a Daily Mail szerint egy párnával hallgattatta el Wayne nevű gyermekét, aki csupán 18 napig élt.

„El akarok mondani valamit. Amikor 15 éves voltam, született egy kisbabám, de csak sírt, sírt és sírt szakadatlanul. Egy párnát tettem az arcára, és megfojtottam. Azt mondtam, hogy csak baleset volt, de nem így történt. Én öltem meg. Akkor még iskoláslány voltam. Ezzel a tudattal kellett leélnem az egész életemet. Többé nem tudom elviselni ezt a fájdalmat.” – vallotta be a rendőröknek az asszony, aki korábban azt állította, hogy alvás közben véletlenül ráfeküdt babájára.

Melody Casson 1963-ban a szülei házában lakott a leicesteri Braunstoneban. Édesapja rákos volt, ezért pihenésre volt szüksége, testvérének és annak vőlegényének pedig másnap korán kellett kelnie a munka miatt. A nő nem akarta zavarni őket, ezért először kivitte keservesen síró babáját a kanapéra, ám sehogy sem tudta megnyugtatni őt. Ezért fogott egy párnát, és Wayne arca elé tette. A csecsemő egy idő után elhallgatott, anyja azonban először nem gondolta, hogy meghalt. Erre csak akkor eszmélt rá, amikor meglátta, hogy teljesen elfehéredett.

A történtek miatt a leicesteri bíróság hétfőn két év börtönre ítélte Melody Cassont, büntetését két évre felfüggesztve. Az asszony azért úszta meg ennyivel, mert a bíró figyelembe vette, hogy nem előre megfontolt szándékból ölt, és egész életét szörnyű tette árnyékában kell leélnie. Családja azonban nem volt vele ennyire megértő. Lánya aljas nőnek nevezte őt, és úgy vélte, börtönbe kéne vonulnia, míg unokája arról beszélt, hogy soha többé nem akarja látni.

A nő családjában nem ez volt az egyetlen tragédia. Melody Casson másik fia, Darren 1983-ben egy autóbalesetben vesztette életét, ami két nap különbséggel Wayne halálának 20. évfordulóján történt, ezért az asszony úgy gondolta: ez valamiféle büntetés volt a baba halála miatt. Később aztán férje, Alec Bradshaw is elhunyt tüdőrákban.