18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Bedarálta egy kutya lábát a mozgólépcső a Kálvin téren

2015.08.04. 13:03

Egy szemtanú beszámolója szerint a Kálvin téri metrómegállónál egy Jack Russel kutyus lábát darálta be a mozgólépcső. A történet eléggé felkavaró, ezért csak akkor olvasson tovább, ha úgy érzi, hogy erősek az idegei.

„Épp hogy kiléptem a BKK területét leválasztó üvegajtókon meghallottam a sikítást. Soha nem hallottam még ilyet, és nagyon remélem, hogy SOHA TÖBBÉ nem is kell, de valahogy rögtön tudtam mi történt. Káromkodva rohantam vissza életem legszörnyűbb élményéhez. A hölgy 'gazda' csapkodta a vészleállítót, közben próbálták kirángatni a kutyát a hámjánál fogva, szerencsétlen meg csak visított kínjában, ahogy a mozgólépcső egyre beljebb húzta a lábát. Nagy nehezen leállt a lépcső, és míg én is felocsúdtam az első sokkból csak azt látom, hogy a többi lépcsőn rekedt ember futtában jön föl, sokan sírva. Közben még valahogy 1x vagy 2x elindul a lépcső és még jobban bedarálja.” – idézte fel a Facebookon a nő, aki rögtön odarohant a gazdikhoz, egy fiatal párhoz, hogy megkérdezze, hívtak-e már segítséget a kutyához.

Elmondása szerint a bajba jutott ebet a BKK-sok is igyekeztek kiszabadítani, de annyira beszorult, hogy nem jártak sikerrel. Néhány perc múlva megérkeztek a katasztrófavédők, és közös erővel próbálkoztak tovább. Közben ő zokogva hívta fel az Újpesti Állatmentőket, hogy küldjenek valakit a helyszínre, de éppen mindkét autójuk le volt foglalva. Azt tanácsolták, hogy a gazdik taxival vigyék be a kutyust a Lehel úti Állatkórházba.

„Visszaszaladok a gazdikhoz, gyorsan mondom nekik mi a helyzet. A hapsi azonnal veszi is a telefonját, hogy taxit hívjon. Közben végre sikerült kiszedni a kutyát. Borzasztó a látvány. Tiszta vér minden, láthatóan roncsolódott az egész lábfeje. Rohannak kötszerért, hogy ellássák amennyire ott tudják.” – folytatta a nő.

Neki ezután el kellett indulnia a munkahelyére, de később betelefonált az állatkórházba, ahol azt mondták neki, hogy a kutyus egy két órás műtéten esett át. Az egyik lábáról egy lábujjat, a másikról pedig további kettőt kellett amputálni, és az utóbbiról egy talppárnát is eltávolítottak.

A nő azért osztotta meg a történetet, hogy felhívja a figyelmet a mozgólépcsőzés veszélyeire.
„Ha egy kisgyereket önkéntelenül is megemelünk a mozgólépcsőnél, mert nem feltételezzük róla, hogy magától át tudja ugrani, akkor egy kutyáról – aki nincs tisztában avval, hogy egyszer csak eltűnik a lába alól a talaj – hogy feltételezhetjük, hogy automatikusan tudni fogja, hogy át kell ugrania??? IGENIS TESSÉK ÖLBE VENNI A KUTYÁT, VAGY HASZNÁLNI A LEÁLLÍTOTT MOZGÓLÉPCSŐT. NEM LEHET ERRE SEMMILYEN KIFOGÁS. HA MEG EZT NEM TUDJA MEGOLDANI, AKKOR IGENIS FELSZÍNI KÖZLEKEDÉSSEL KELL MENNI!!!” – tette hozzá.