horoszkóp
18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

34 évet ült börtönben gyilkosságért, de kiderült, hogy ártatlan lehet

2015.08.14. 21:35

A 63 éves Lewis Fogle egy tinilány megerőszakolása és meggyilkolása miatt kapott életfogytig tartó börtönbüntetést. A férfi a fele életét a rácsok mögött töltötte, de most kiderült, hogy ártatlan lehet, ezért szabadon engedték – derül ki a The Independent cikkéből.

A 15 éves Deann Katherine Long holttestére 1976. július 31-én bukkantak rá egy erdőben. Húga beszámolója szerint egy nappal korábban egy férfi azt mondta a lánynak, hogy bátyjuk autóbalesetet szenvedett, később pedig látta nővérét az illető autójában.

A gyilkosság miatt 1981-ben négy férfit vettek őrizetbe. Bár Lewis Fogle következetesen tagadta, hogy köze lenne a bűntényhez, a másik három férfi vallomása alapján életfogytiglant kapott. A többieket később felmentették a vádak alól. Fogle 2003-ben maga kérvényezte, hogy a hatóságok végezzenek DNS-vizsgálatot, mert úgy gondolta, hogy ezzel tisztázhatja magát, de a teszt nem bizonyította az ártatlanságát. Ügyében végül egy újfajta DNS-elemző technika hozta meg a fordulópontot, ami megállapította, hogy nem az ő spermáját találták meg az áldozaton.

A férfit ezért egy bíró döntése alapján 25 ezer dolláros óvadék ellenében 34 év után kiengedték a pennsylvaniai börtönből. Szabadulása után arról beszélt, hogy leginkább egy steak-re vágyna. 

Lewis Fogle kálváriájának azonban ezzel koránt sincs vége. A kerületi ügyész ugyanis továbbra is azon az állásponton van, hogy köze lehet a brutális gyilkossághoz, így a hatóságok most újabb bizonyítékokat próbálnak előásni ellene. A korábban őrizetbe vett három férfi közül még ketten vannak életben. Tőlük szintén DNS-mintákat gyűjtenek. Az ügyben szeptember 14-én várható a végső döntés.