Öt évig tartották szexrabszolgaként tini rokonukat

2015.08.14. 12:29

Egy floridai házaspár, Rob Johnson, és felesége, Marie Johnson öt évig tartották fogva tizenéves rokonukat, rendszeresen verték és szexuálisan bántalmazták – írja a NYDailyNews.

„Ez az egyik legförtelmesebb szexuális bűntény, amit mostanában láttunk"  nyilatkozta a Port St. Lucie-i nyomozó,  Daniel Herrington egy szerdai sajtótájékoztatón.

A negyvenes éveiben járó házaspárt kedden tartóztatták le, szexuális zaklatással vádolják őket, 60 000 dolláros (kb 16 millió forint) óvadék fejében szabadlábon védekezhetnek. 

A rendőrség úgy tudja, a lány 13 éves korában, édesanyja halála után költözött Coloradóból floridai rokonaihoz. Zaklatását alig pár nappal azután elkezdték, hogy megérkezett. Johnsonék azt mondták kiskamasz rokonuknak, hogy muszáj velük szexelnie ahhoz, hogy befogadják a családba. A következő évek során a feleség állítólag megverte a lányt, ha nemet mondott, Rob Johnson pedig "mester"-nek szólíttatta magát. A férfi, aki egyébként a lány néhai anyjának az unokatestvére, adott neki egy gyűrűt, állítása szerint azért, mert ez jelzi, hogy a lány hozzá tartozik.

A lány magántanuló volt, a férj tanította otthon, többek közt az Ótestamentumból, ami szerinte igazol mindent, amit a lánnyal tettek. A telefont nem használhatta, és betanítottak neki egy szöveget is, amit akkor kellett mondania, ha egy orvos a szexuális életéről kérdezte.

Marie Johnson vallomásában elmondta, hogy a lányt 18 éves koráig hetente kétszer kényszerítették szexre. Aztán a lány végre meg tudott szökni, és a nagymamája vett neki egy repülőjegyet Ohióba. 

Rob Johnson
Rob Johnson

Ma már 21 éves, Indianában él, szorongással és depresszióval küzd. Azt mondta, akkor határozta el, hogy feljelenti kínzóit, miután más olyan emberekkel beszélt, akiket korábban szintén szexuálisan bántalmaztak.

A házaspárnak négy fia van, valószínűleg őket is bántalmazták.