D MTZ20150807025

Meghalt egy sátrazó a Szigeten

2015.08.17. 12:52 Módosítva: 2015.08.17. 12:56

A Hír24 szerint a fesztiválozó sátrára egy körülbelül fél méter átmérőjű faág esett rá, valószínűleg az éjjeli vihar alatt. A helyszínre a biztonsági őrök értek oda elsőként. A mentőket hétfőn délelőtt riasztották, de a jelek szerint a fiatalemberen már nem lehetett segíteni, életét vesztette. 

Az esettel kapcsolatban megkérdeztük az Országos Mentőszolgálatot. Amint megkapjuk válaszukat, frissítjük posztunkat. 

Update: "Több órával a fesztivál zárása után, 11.30 körül egy letört faág okozott balesetet a Hajógyári-Szigeten. Az éjszakai esőzés okán a III. kerülethez közeli galériaerdő egyik fájának ága, a nagy súlyú víz miatt szakadhatott le, s esett egy alatta lévő sátrazóra. A baleset egy figyelmeztető táblákkal tiltott, kempingezésre nem alkalmas, a fesztivál területén kívüli, elzárt, de alapvetően is nehezen megközelíthető helyen, az ártéren történt. A fesztivál orvoscsoportja azonnal a helyszínre érkezett és megkezdte az újraélesztést, de sajnos nem tudtak már segíteni a súlyosan sérült német fiatalemberen." - közölte Vető Viktória, a Sziget Fesztivál sajtófőnőke.

Update2: "Az első információk szerint egy lezuhanó, vastag faág okozott halálos sérülést egy 19 éves fiúnak a Hajógyári Szigeten. A tűzoltók kiszabadították a fiút, újraélesztési kísérlet zajlott, de sajnos nem lehetett az életét megmenteni." - tájékoztatta a Velvetet Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat kommunikációs és pr igazgatója.