Mi történt?

Augusztus 13-án, Lugához közeli otthonából Anneli-Marie R. elment kutyát sétáltatni. 19.30 körül távozott, ezután már senki sem látta élve.

Biciklijét és kutyáját megtalálta a rendőrség, majd nem sokkal ezután emberrablók jelentkeztek, és váltságdíjat követeltek (lapértesülések szerint 1,2 millió eurót).

A rendőrség nagy erőkkel kereste a lányt, eközben a szülei nyilvánosan biztosították az emberrablókat, hogy kifizetik a váltságdíjat.

Körülbelül ötven bejelentés érkezett a rendőrségre az eltűnés napja óta. Hétfő délután a rendőrség tübb drezdai lakóépületet vizsgált át.

A MOPO24 szerint letartóztattak két embert, akinek köze lehet Anneli-Marie R., egy gazdag német üzletember lányának elrablásához. Az ügyről ma sajtótájékoztatót tart a rendőrség, ám annyit tudni lehet, hogy az éjszaka folyamán női holttestet találtak Lampersdorfban. A rendőrségi szóvivő tájékoztatása szerint alapos okuk van feltételezni, hogy az elrabolt lány holttestéről van szó.

A lap biztosra mondja a dolgot: értesüléseik szerint éjfél körül a lány családját a helyszínre vitték, ahol kríziskezelésben jártas szakemberek segítettek nekik feldolgozni a történteket. Ezután a testet elszállították a halottkémi vizsgálathoz.

A letartóztatott férfiak egyike a drezdai Norbert K., aki fémhulladék-feldolgozással foglalkozik, társa Markus B., munkanélküli szakács. B-t Bambergben fogta el a rendőrség különleges alakulata – két héttel ezelőttig a feleségével, két gyerekükkel és édesanyjával élt Lampersdorfban.