A 10 éves kisfiúra tavaly júliusban dőlt rá a futballkapu, miközben a szüleivel és a nagybátyával focizott egy zalaegerszegi szabadidőközpontban. A gyerek olyan súlyosan megsérült, hogy életét vesztette. A haláleset miatt a sportpályát üzemeltető művelődési központ igazgatója ellen emeltek vádat.

A Zala Megyei Főügyészség közleménye szerint a tragédia az intézmény fenntartójának mulasztása miatt történt. Az igazgató tisztában volt azzal, hogy az acélcsőből hegesztett, csupán kampókkal lefogott kapukat a látogatók elmozdíthatják, de nem intézkedett elzárásukról, vagy biztonságos rögzítésükről. A vádlott ezzel megszegte a játszótéri eszközök biztonságosságáról szóló minisztériumi rendeletet.

A halálos baleset még 2014 júliusában történt. A 10 éves gyerek a családjával focizott a sportpályán, amikor a kapu kibillent az egyensúlyából és rádőlt. A kisfiú olyan súlyosan megsérült, hogy a mentők már nem tudták megmenteni az életét.

Az igazgatóval szemben a Zalaegerszegi Járási Ügyészség halált okozó foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés miatt emelt vádat.