Egyelőre nem sikerült megállapítani a gazdag vállalkozó szüleitőlelrabolt és meggyilkolt 17 éves német lány, Anneli halálának pontos okát, az első vizsgálatokat így még hetekig tartó igazságügyi orvosszakértői munka követi - jelentették be szerdán Drezdában.

A hétfőn őrizetbe vett gyanúsítottak ellen kiadott elfogatóparancsban az szerepel, hogy Annelit megfojtották, de ezt nem sikerült minden kétséget kizáróan megerősíteni. A Bild című lap szerdán azt írta, hogy az emberrablók egy övvel megfojtották a gimnazista lányt. A múlt csütörtökön elrabolt lány meztelen holttestére hétfőn találtak rá egy elhagyatott tanyán.

Annelit az előző héten csütörtökön este rabolták el egy Drezda melletti faluból, a családi házának közelében, ahol kutyát sétáltatott kerékpárral. (A családnevét nem hozták nyilvánosságra.) Az emberrablók még aznap este jelentkeztek telefonon a lány sikeres üzletember édesapjánál, a váltságdíjat másnap déli határidővel követelték tőle. A rendőrség hétfő reggelre mindkét feltételezett elkövetőt azonosította, majd őrizetbe vette őket. Az idősebb gyanúsított részleges beismerő vallomást tett.