A Polygon szerint a 18 éves Kevin Norton és a 27 éves James Stumbo egy vadászpuskával és egy gépfegyverrel felszerelkezve indult a bostoni Pokémon világbajnokságra, de mivel előtte azzal viccelődtek a Facebookon, hogy „kinyírják a versenyt”, és kiposztolták a fegyverekről készült fotókat is, csak a bejáratig jutottak.

A páros Iowából utazott Bostonba, hogy részt vegyenek a 2 millió dolláros összdíjazású Pokémon kártyajáték világbajnokságon. Nyilvános fenyegetőzésüknek köszönhetően azonban a többi játékos már előre leadta a drótot a szervezőknek, hogy rosszban sántikálnak, ezért amikor pénteken megpróbáltak bejutni a versenynek otthont adó Hynes Konferencia Központba, a biztonsági őrök feltartóztatták őket.

Az egyelőre nem világos, hogy a srácok valóban gyilkoltak volna-e, mindenesetre a helyszínre riasztott rendőrök egy AR-15-ös gépfegyvert, egy Remington puskát, egy vadászkést, illetve mintegy 250 lőszert találtak a garázsban parkoló autójukban. A két fiatalt később egy hotelben vették őrizetbe. Az illegálisan tartott fegyverek és lőszerek miatt eljárás indult ellenük.