A Blikk cikke szerint Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője és Orodán Sándor, a határőrség szóvivője a XX. a Magyar Borok Útja Rally versenyen vett részt, amikor Andornaktálya közelében egy kisfiú leintette az autójukat, mert az apukája rosszul lett túrázás közben.

Mint kiderült, az apuka – aki egyébként gyakorlott túrázó volt – a hőség miatt az összes vizet a gyerekének adta, de aztán kiszáradt és rosszul lett.

„Mindkettőnknek vannak gyermekei, így amikor megláttuk őket az út szélén integetni, már nem versenyzőként, hanem emberként, apaként cselekedtünk, ezt szerintünk bárki megtette volna. Adtunk nekik vizet, majd elvittük őket Mátraházára. A kocsiban aztán a kisfiú elmesélte, hogy az édesapja mondta neki: gyűjtsön bogyókat és leveleket, mert azokból nyerhetnek folyadékot. Így amikor az apuka picit erőre kapott, elkezdtek stoppolni. Az édesapa egy hős, nem mindennapi, ahogy a fiát próbálta menteni” - idézte fel Orodán Sándor

Miivel a versenyzőknek szabályellenes utasokat szállítani, Győrfi Pálék a stoppolás után már csak egy feladatot végeztek el, majd épségben hazaszállították a megfáradt túrázókat. A csúszás miatt viszont annyi büntetőpontot kaptak, hogy esélyük sem volt jó eredményt elérni. Viszont a verseny Fair Play-díját ezúttal ők vihették haza.