Brutális túszdráma zajlott pénteken délután a Sao Pauló-i katedrális előtt, ahol egy fegyveres tartott sakkban pisztolyával egy halálra rémült nőt. A 61 éves Francisco Erasmo Rodrigues de Lima egy óvatlan pillanatban lépett közben. A Mirror Online szerint cigivel a szájába teperte le az asszonyon térdelő támadót, akit olyan váratlanul ért a dolog, hogy majdnem a fegyverét is elejtette. A hős férfinak a nőt sikerült megmentenie, de bátorságáért az életéért fizetett.

Miután a fegyveres újból fogást talált a pisztolyon, közvetlen közelről több lövést is leadott Erasmo Rodrigues de Limára. A férfi ugyan még feltápászkodott a földről, és a támadó után indult, a beszámolók szerint azonban meghalt a lövöldözés során. A rendőrök ezután agyonlőtték a túszejtőt. A foglyul ejtett asszony súlyos sérüléseket szenvedett, de életben maradt. A túszdráma fényes nappal, a járókelők szemei előtt zajlott. Többen a mobiljukkal vették fel az eseményeket. A rendőrség vizsgálatot indított, hogy kizárják annak a lehetőségét, hogy a hős férfit nem egy eltévedt rendőrségi golyó találta-e el.

A fegyveres a 49 éves Luiz Antonio da Silva volt, aki 22 év után nemrég szabadult a börtönből, ahová rablás, lopás, drogkereskedelem és egy erőszakos bűncselekmény miatt került. A férfi valószínűleg egy sikertelen rablási kísérlet miatt szánta el magát a túszejtésre.

Az esetről készült videót ide kattintva nézheti meg, de a felvétel különösen megrázó, ezért csak akkor tegye, ha kellőképpen erősek az idegei.