A 24 éves B. Gyula autóját Oroszlányban állították meg a rendőrök. A csomagtartójában egy géppisztolyt, egy maroklőfegyvert, hangtompítót, valamint 90 darab lőszert találtak. Később kiderült, hogy drogot is fogyasztott. Apja ellen szintén eljárás indult, mert a fegyvereket ő hozta át társával Szlovákiából –írta a police.hu.

A sofőrt azután állították meg az egyenruhások, hogy kocsijával megszegte a kanyarodás szabályait. Mivel a rendőrségen elvégzett drogteszt pozitív lett, kábítószer-birtoklás gyanújával indult ellene eljárás.

Ugyanazon a napon a 24 éves férfi apját is gyanúsítottként hallgatták ki. A gyanú szerint a fegyvereket és a lőszereket a 44 éves B. Gyula és társa, a 25 éves F. Tamás hozta át Szlovákiából Magyarországra.

Elfogásuk napján az oroszlányi nyomozók házkutatást tartottak az apa lakásán, illetve a tulajdonában lévő vendéglátóhelyen is, ahol kábítószergyanús fehér port és drogfogyasztáshoz használható eszközöket találtak. B. Gyulát és F. Tamást őrizetbe vették és kezdeményezték előzetes letartóztatásukat.