Két fiatal 2012 márciusában nagy mennyiségű bor elfogyasztása után különösebb ok nélkül rontott rá T. Iván lantművészre az avasi temetőben. Egyikük úgy lökte meg, hogy beverte a fejét egy síremlékbe, majd össze is rugdosták az eszméletlen férfit. A párossal szemben különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés kísérlete miatt emeltek vádat. A Miskolci Törvényszéken hétfőn szakértők meghallgatásával folytatódott az ügy tárgyalása, hamarosan ítélet is várható.

A vádirat szerint a nemzetközi hírnevű lantművész az Avason, a temető közelében lévő szalonnasütő helyen találkozott össze a hat fiatalból álló társasággal. Utóbbiak eléggé részegek voltak, egy csomó bort és tömény szeszt fogyasztottak, de ekkor még semmilyen konfliktus nem volt közöttük. Köszöntek egymásnak, váltottak néhány szót, aztán T. Iván továbbindult a temető irányába.

Összerugdosták a magatahetetlen férfit

A két fiatal azonban nemsokára a férfi után szaladt. A zenész ezt látva menekülőre fogta, de az ügy elsőrendű vádlottja utolérte, és lendületből egy síremléknek lökte. T. Iván olyan szerencsétlenül esett, hogy beverte a fejét a sírba. A földön fekvő, eszméletlen férfit ezután az elsőrendű vádlott kezdte taposni, rugdosni, majd a verésbe a másik fiatal is bekapcsolódott.

A társaság két másik tagja tisztában volt vele, hogy az elsőként támadó fiú az alkohol hatására agresszívvé válik, ezért utána indultak. Gyakorlatilag ők rángatták le társukat a magatehetetlen, több sebből vérző férfiról. Mivel a mentőket ők sem hívtak ki, ellenük segítségnyújtás elmulasztása miatt emeltek vádat. T. Iván a bántalmazástól olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy hetekig kómában volt, és maradandó agykárosodása lett.

Vissza akart menni, hogy megölje

A támadás után a társaság szétszéledt, de a két verekedő együtt ment tovább. Az elsőrendű vádlott eközben többször is felvetette, hogy menjenek vissza, és öljék meg a férfit, nehogy azonosítsa őket. A másodrendű vádlott végül visszatért a helyszínre, majd szétszedte áldozatuk mobilját, és a bokrok közé dobta. A bíróságon később azt mondta, hogy ezzel próbálta meggyőzni barátját, hogy nem szükséges megölniük a lantművészt. 

Nyugtató lehetett a borban

A boon.hu korábbi cikke szerint az elsőrendű vádlott otthonról hozta a bort, amitől becsavarodott. A portál a védőjétől úgy értesült, hogy a fiatal barátnője öngyilkos akart lenni, ezért előző nap gyógyszereket, egyebek mellett Rivotrilt kevert az italba.

A Miskolci Törvényszéken a Velvet kérdésére elmondták: a bíróság hétfőn szakértőket hallgatott meg az ügyben, szerdán pedig a perbeszédek hangzanak el. Az ítélethirdetés ezt követően egy külön tárgyalási napon várható.