A 23 éves H. Barbara tavaly április 30-án szenvedett súlyos balesetet Kozármisleny közelében. Az életét egy helyszínelő, Czéder Attila mentette meg, aki 40 percen át tartotta a karjaiban, hogy levegőt kapjon, amíg megérkezett a segítség. A súlyosan sérült lány hét és fél hónapig volt kómában. A bama.hu szerint a hős rendőr közben többször is meglátogatta őt a kórházban. Miután pedig magához tért, az otthonában is felkereste.  

A kozármislenyi körforgalomnál történt baleset során H. Barbara autója egy kisteherautóval ütközött össze. A Daewoo csúnyán összetört a karambolban, a lány a roncsba szorult. A balesethez Czéder Attila, a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság Autópálya Alosztályának helyszínelője ért oda elsőként, mindössze 2 perc leforgása alatt.

„Az anyósülésen egy kislány sírt, kezével az ajtót ütögette. Feltéptem az ajtót, majd miután a kislány elmondta, csak a hasa fáj, kiemeltem onnan, és a közben odaérő emberekre bíztam. Ezután fordultam a vezető ülésben, eszméletlenül, kicsavart testhelyzetben lévő fiatal nőhöz, aki nem volt más, mint a kislány testvére. Lábai beszorultak a pedálok alá, a teste oldalra dőlt, a feje lecsuklott. Ezért, hogy levegőt kapjon, negyven percen keresztül tartottam a karjaiban, míg végül a tűzoltóknak sikerült szétvágniuk az autót. Amikor kiszabadították, a mentők azonnal elszáguldottak vele” – mondta el a portálnak korábban a helyszínelő.

H. Barbara életveszélyes állapotban került kórházba, koponyasérülést szenvedett, de megsérült a tüdeje, a mája, a csípője és a lépe is. Egy ideig Pécsett kezelték, majd Budapestre került. Összesen hét és fél hónapig volt kómában. Czéder Attila a Zsaru Magazinnak nyilatkozva idézte fel, hogy nem hagyta nyugodni az eset, ezért elment a kórházba, hogy a lány állapota felől érdeklődjön, majd többször is meglátogatta őt. H. Barbara édesapja egy újságcikkből tudta meg a rendőr nevét, akit még aznap felhívott. Ezután telefonon tartották a kapcsolatot. Amikor aztán lánya felébredt a kómából, az apa az egyenruhással is megosztotta az örömhírt. 

„Nem emlékszem semmire a balesetről, csak a kórházi dolgozókra, amikor magamhoz tértem. A szüleimért mentünk Harkányba, de valószínűleg rosszul lettem vezetés közben, és elveszítettem az eszméletem. A családom elmondásából tudom, mi történt ezután, és azt is, hogy ki mentette meg az életem. Amikor már tudtam valamennyire beszélni és írni, felkerestem őt, hogy megköszönjem neki a második születésnapomat” – nyilatkozta H. Barbara.

A hős rendőr a baleset után több mint egy évvel nemrég az otthonában kereste fel a lányt, aki az édesapjába kapaszkodva, de a saját lábán ment ki a kapuhoz, hogy köszöntse. A találkozást egy nagy öleléssel ünnepelték meg.